Anda mengalami kesukaran menyiapkan tesis?

Ini terjadi kerana anda memilih untuk membuatnya dengan cara yang susah. Kalau begitu, adakah terdapat  cara yang senang untuk menyiapkan tesis?

Saya memahaminya dengan ungkapan:

“HASILKAN TESIS BUKAN SENANG, JADI MENGAPA PULA MEMBUATNYA DGN CARA YANG SUSAH ?”

Begini caranya …

Dari minda “Think Outside The Box” Dr OT

Khas buat:

Pelajar yang menjalankan penyelidikan
Semua calon Master dan PhD
Semua tutor dan bakal pensyarah
Supervisor dan supervisee
Individu yang terlibat dengan penyelidikan dan penulisan tesis

Salam sejahtera buat semua,

Terlebih dahulu izinkan saya memperkenalkan diri ini agar kita lebih selesa mengenali, terutama buat anda yang pertama kali mengenali saya. Saya Othman Talib, lebih dimesra dikenali dengan panggilan OT.

Saya memperolehi Ijazah Sarjana (MSc) sebagai pelajar separuh masa dari universiti tempatan pada 1999 dan kemudiannya pada 2007, saya memperolehi Ijazah Kedoktoran dari The University of Adelaide, Australia setelah menyiapkan tesis saya berkaitan “Computer-animated Instruction in Electrochemistry”.  Dengan panggilan Dr. OT, saya mempunyai satu mesej untuk menyampaikan betapa perjalanan menjadi calon Master dan PhD adalah satu perjalanan yang “terindah dalam hidup” bukan sebaliknya maka…..

Satu MISI besar menanti saya …

Selain melaksanakan tanggungjawab sebagai pensyarah, saya turut terlibat menjadi pemeriksa tesis dan ingin melihat pelajar-pelajar berjaya mencapai kegembiraan bergraduan dan memperolehi ijazah  Master dan PhD. Dalam pada  itu, seperti satu trend,  semakin ramai pelajar mengadu betapa susahnya mereka menyiapkan proposal dan tesis  mereka.

Ini pengaduan yang biasa saya dengar (atau anda sedang alami) dari pelajar yang sedang menyiapkan tesis :- 

  • 3 tahun tidak siap proposal, asyik ditolak supervisor!
  • Sudah 5 kali saya tukar tajuk kajian saya
  • Dah nak abis satu semester, saya masih terkial-kial menulis Chapter One !
  • Saya mulakan sekali lagi proposal dan kajian saya, sebab tajuk sebelum ini semua tersekat tengah jalan.Tidak cukup rujukanlah!
  • Proposal sudah lulus 2 tahun dahulu tetapi analisis statistik saya bermasalah sehingga menganggu penulisan tesis saya.
  • Saya tidak cukup MASA! Mana hendak ambil data, tambah rujukan, edit dan tulis tesis lagi.
  • Saya betul-betul tertekan. Rujukan saya bersepah-sepah dalam komputer ini. Macamana mahu susun dan mula menulis tesis!
  • OTAK SAYA STUCKED! TIDAK TAHU DARI MANA NAK MULAKAN PENULISAN!
  • Dan banyak lagi……

Saya tidak terkejut kerana anda tidak menguasai dunia penyelidikan dan penulisan tesis. Anda tidak dilatih dan tiada pengetahuan bagaimana untuk menyusun dan mengekstrak maklumat dari artikel, menulis terus ke dalam proposal / tesis, menyusun bibliography dan malah anda tidak menguasai teknik penulisan dan referencing yang cepat dan efisyen.

Saya telah melalui apa yang anda lalui sekarang, tetapi perjalanan saya sangat mudah berdasarkan fakta berikut:

  • Saya siapkan proposal dan lulus pada 3 bulan pertama selepas saya mendaftar sebagai calon program ijazah kedoktoran.
  • Saya siapkan draft final lengkap tesis kedoktoran dan diluluskan oleh jawatankuasa supervisori saya hanya dalam tempoh 1 tahun 10 bulan.
  • Semua ini menjadikan waktu menjalankan kajian dan penulisan tesis sesuatu yang terindah dalam hidup saya.



Saya juga mahu anda merasai keseronokan ini
(malah lebih lagi dari saya!)

Saya ingin berkongsi teknik, tip dan trick menyiapkan tesis dengan cepat dan efisyen, disamping menghasilkan tesis yang berkualiti.  Bermula dengan penghasilan blog drotspss.blogspot.com, saya kemudiannya mendapat permintaan dari pelajar Master dan PhD untuk mengadakan pula bengkel-bengkel ke seluruh negara sehingga ke Australia supaya mereka boleh berkongsi teknik,tips dan trick tersebut.

Ada 2 perkara terjadi!

Ramai yang terkejut (saya lagi terkejut!) dengan perkongsian saya di dalam blog dan bengkel yang saya jalankan. Ini kata mereka :-

Thanks Dr OT…a very useful and crystal clear explanation! thumbs up to u!!
- Zarina Dec 27, 2011 10:03 PM via blog comment.

————————————————————————————————————

 Salam Dr. wahaha… saya baru buat proposal untuk sambung Ma. Tapi susahati sebab tak reti kaedah penulisan sebenar thesis. Bila dah baca yang Dr. post ni…baru la rasa confident balik. Yang penting proposal adalah LENGKAP dan TEPAT!

- Fazilah Dec 24, 2011 10:31 PM via blog comment 

————————————————————————————————————

Bengkel Dr OT memang sempoi and BEST!! Tak terasa masa berlalu… dari pagi sampai gelap.. harap2 cerah masa depan saya nak buat PhD.. berkobar-kobar ni nak start zero draft.. TQ Dr bagi ilmu yang jarang orang lain ajar..
- Ruzanifah Nov 27, 2011 11:15 PM via blog comment

————————————————————————————————————

Salam…walau bahasa tampak ganas tapi bernas…i nearly quit from doing my phd just because of 2 years spending for my proposal…my SV mmg detail giler…every single thing…sampai i plk yg give up……bila i nak quit..dia lah pulak yg sibuk memujuk supaya join balik n promise me the defense will be soon..luckily i ada your blog to refer to…tq doc
- Anonymous via blog comment

Perkongsian dari seorang peserta bengkel saya tuan Teo, seorang engineer yang sedang menyiapkan PhD di sebuah IPTA di Kuala Lumpur. Beliau  juga memiliki kepakaran dalam IT  dan cekap menaip. Menurut Teo, dia menghabiskan 1 minggu membaca blog drotspss dan akhirnya mengambil keputusan untuk menyertai kesemua bengkel drotspss.

“Terima kasih Dr. OT kerana berkongsi pengetahuan dan “wisdom”. I encourage fellow researchers to participate in these hands-on sessions early in your research journey.”

Saya juga terkejut bila ini terjadi… 

Ramai peserta dan pembaca blog bertanya perkara-perkara yang tidak terdapat dalam buku teks atau dibincangkan di mana-mana yang selama ini menyekat mereka menyiapkan tesis. Pengalaman dan diskusi dari  real-live question ini menghasilkan penulisan tentang teknik, tip dan trick yang saya kongsikan di dalam blog drotspss. Sehingga kini dalam tempoh masa yang singkat, blog drotspss mencapai hits melebihi 163,000 dgn followers melebihi 700 individu dalam dan luar negara dan blog drotspss telah diterima  antara pemenang

BLOG TERBAIK DI NATIONAL EDUCATIONAL BLOGGING SUMMIT 2011

 Ini bukan cerita mengenai blog (maaf :) ).

Saya mahu kongsikan, dari situasi yang berlaku ini, dan setelah mengambil pandangan ramai pembaca blog dan peserta bengkel, maka saya menyusun, mengedit dan menambah baik kandungan blog tersebut untuk dijadikan buku (ebook) bagi memudahkan rujukan, pemahaman dan bacaan, sekali gus dapat menambah pengetahuan dan membantu lebih ramai individu-individu yang “tersepit” dalam menyiapkan tesis (dan semoga ia juga dapat membantu anda).

Syukur, akhirnya ebook ini siap!
(semoga ia membantu anda)


Memperkenalkan

EBook Tulis Tesis Cepat

Saya terharu dengan sokongan pembaca drotspss.blogspot.com, maka saya tampilkan Pakej Tulis-Tesis-Cepat versi ebook, khusus untuk anda yang akan dan sedang menjalankan penyelidikan dan menulis tesis. Dalam pakej ini saya nukilkan realiti pengalaman saya menyiapkan proposal dan tesis dengan cepat dan efisyen ditambah dengan pengalaman menyelesaikan masalah pembaca blog dan peserta bengkel, yang saya tulis secara santai dalam bentuk teknik, tip dan trick yang mudah diikuti bagi memberi peluang kepada anda menyiapkan tesis dengan cepat dan efisyen juga.

( Pernyataan : EBook Tulis Tesis Cepat ini adalah dalam bentuk ebook dan diformatkan dalam bentuk pdf file. Bagi membaca atau membuka file ini, memerlukan software pdf reader seperti Adobe Acrobat. Software ini boleh diperolehi secara percuma dari pengeluarnya Adobe. Imej kulit buku-buku di atas adalah sebagai illustrasi semata-mata tidak mewakili produk sebenar) 

 

(Klik di sini untuk terus ke link pembelian)

 

EBook Tulis Tesis Cepat terdiri dari 6 siri dan mempunyai 400 muka surat keseluruhannya. Set ini bukan disumbatkan dengan informasi picisan. Ia adalah berdasarkan pengalaman dan diskusi dari  real-live question. Teknik, tip dan trick yang dikongsikan dalam set ini juga bersifat international, sudah pun dipraktikan oleh para pelajar yang menjalankan Master dan PhD  mereka di Indonesia, Brunei, Australia dan United Kingdom (pendek kata boleh dipraktikan di mana-mana sahaja universiti di seluruh dunia!). Ini kerana ia menyentuh perihal fundamental tetapi sangat penting dalam menyiapkan tesis.

Lihat apa yang dikongsikan oleh seorang pembaca blog saya yang mempraktikan teknik, tip dan trick yang saya kongsikan.

Wow !
Ini yang saya cari, berapakah harga
EBOOK TULIS TESIS CEPAT
 ini?

Terima kasih kerana bertanya. Soalan saya pula, berapakah nilainya harga keseronokan siapnya tesis dan saat indah menghadiri convocation bagi anda?

Soalan saya pada calon PhD, berapakah nilai apabila tercapainya cita-cita anda untuk bergelar Dr….. ?

EBook Tulis Tesis Cepat ini ditulis berdasarkan pengalaman saya menyiapkan tesis kedoktoran saya di University of Adelaide, membantu calon-calon Master dan PhD menyiap tesis, menjadi pemeriksa tesis dan 1001 persoalan  dari calon Master dan PhD.  Ini adalah pengalaman saya yang tidak ternilai untuk saya kongsi bersama anda dalam menyiapkan tesis yang bukan sekadar “What you should do” tetapi juga “How to do it” . Inilah  nilainya informasi yang ingin saya kongsi bagi membantu anda menyiapkan tesis dengan cepat dan efisyen.

Pengalaman tiada ternilai harga …

Harga ebook (terdiri dari 6 bab ebook) ini adalah RM189.

Tetapi…

Tiada niat saya mahu menambah beban kepada anda untuk memiliki informasi ini. Saya mahu membantu anda menyiapkan segera tesis anda itu. Dapatkan segera buku ini dengan harga ….

RM147

RM97

RM77 Sahaja!

Saya benar mahu ANDA milikinya..

 Sempena pelancaran Ebook Tulis Tesis Cepat 6 bab ini saya mahu memberi lebih buat anda. Saya mahu anda milikinya segera, jadi saya bersetuju menurunkan harga set ini kepada …

RM60 Sahaja


(RM 60 untuk 1 set ‘Ebook Tulis Tesis Cepat’ yang terdiri yang
mengandungi 6 ebook seperti yang disebutkan di atas)


(Ini harga pengenalan dan saya tidak pasti sampai bila saya mahu kekalkan dengan harga ini)

 

Milikinya sekarang agar anda :-

  • Sekali submit proposal, terus diterima supervisor!
  • Jelas dengan pemilihan tajuk kajian yang dipilih (sebelum submit kepada supervisor)
  • Siap 3 chapter serentak!
  • Mahir memilih sejak awal tajuk yang kajian dan berkata  “Wow! Cukup banyak rujukanlah!”
  • Selesai analisis statistik dan terus lancar menulis tesis.
  • Saya terlebih MASA! Data sudah dapat, rujukan sudah cukup, edit dan tulis tesis sudah selesai, sekarang mahu pergi bercuti!
  • Semua maklumat dan rujukan tersusun elok dalam komputer, menulis tesis pun jadi lancer. Terima kasih teknik 1thesis1file. Sekarang saya menulis dengan gembira!.
  • OTAK ‘CLEAR’ MACAM HIGHWAY, MENULIS MACAM MEMANDU KERETA F1!
  • Dan banyak lagi……

 Usah berlengah lagi milikinya sekarang!

Dapatkan sekarang Set Siap-Tesis-Cepat ini, semoga tesis anda cepat siap!

Nanti Dulu!

Atas permintaan ramai, kini edisi hardcopy juga dijual.

Harga Buku Tulis Tesis Cepat seperti dibawah.

 

Jualan di
 workshop MPWS

Jualan online (pos PERCUMA)
http://www.tulis-tesis-cepat.com

Buku
Hardcover

RM95
RM130

Buku
Softcover

RM85
RM98

Ebook

-
RM60


Kami akan poskan dalam masa 7 hari bekerja selepas
tempahan yang disertakan dengan pembayaran diterima

 

Dr. OT dan MPWS Team
www.tulis-tesis-cepat.com

Penafian

Segala maklumat yang terkandung dalam report ini adalah untuk tujuan pengetahuan, rujukan dan maklumat semata-mata untuk membantu dalam menyiapkan tesis. Ia tidak bertujuan untuk memberi jaminan. Segala kandungan dalam ebook ini bukanlah nasihat rasmi atau menepati 100% daripada apa yang dinyatakan. Ia bergantung kepada usaha yang dilakukan, masa, keadaan dan faktor-faktor lain yang mempengaruhi hasil daripada tips yang dicadangkan. Penulis sedaya upaya menyampaikan maklumat yang tepat, namun jika ada kesalahan atau maklumat yang sudah tidak relevan, ia adalah diluar jangkauan penulis. Report ini tidak bertujuan untuk melawan sebarang syarat-syarat , prosedur-prosedur yang telah ditetapkan oleh pihak IPT/IPTA yang pembaca berdaftar dibawahnya . Oleh itu, sebarang gangguan kesihatan, kesan sampingan, komplikasi, kerugian baik dalam jangkamasa pendek atau jangkamasa panjang kesan daripada kaedah-kaedah yang dicadangkan dalam report ini adalah diluar tanggungjawab penulis

 
Langkah 1: Butiran Pembayaran
Lakukan pembayaran berjumlah RM60 (ebook) atau RM98 (buku softcover + pos) atau RM130 (buku hardcover + pos) ke salah satu akaun dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:
Bank
No. Akaun
Pemilik Akaun
8601903993 MPWS Rich Publication
562834629851 MPWS Rich Publication
12029010070425 MPWS Rich Publication

*Anda perlu meletakkan email tulistesiscepat@gmail.com sebagai 3rd party email jika membuat pembayaran melalui Maybank2u/ CIMB Clicks/BankIslam.biz dan lain-lain.

PENTING:
Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau
print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), COPY butiran transaksi anda untuk dikirimkan kepada kami.

Langkah 2: Arahan Pengesahan Bukti Bayaran (PENTING)
Pastikan anda melakukan pengesahan terhadap pembayaran anda. Anda perlu mengirimkan butiran tempahan anda serta bukti pembayaran anda kepada pihak kami untuk membolehkan kami mengesan pembelian anda dan juga menghantar produk yang ditempah.
IMPORTANT NOTICE
Due to the current Yahoo email anti-spoofing policy, we will not receive the notification email regarding your inquiry/request for quotation if you insert your Yahoo email in the Email Address column below. Here are the alternatives that you can follow to overcome the problem and ensure the smoothness of the process:
1. Use other emails (i.e. Gmail, Hotmail, university’s email).
2. If you used Yahoo email, after you have received the notification in your email, please reply “Thank You” and we should receive the notification shortly.
Borang Pengesahan Pembayaran

Sila isikan borang dibawah lengkap dengan data yang benar dan sah sahaja. Sebarang maklumat palsu adalah dilarang sama sekali. IP anda akan direkod untuk tujuan keselamatan.

* menandakan ruangan tersebut WAJIB di isi.

 
Nama Penuh Anda
:
*
Alamat Email Anda
:
*
No.Telefon Anda
:
*

Alamat Surat Menyurat

:
*
Produk & Pembayaran
:
*
Kaedah Pembayaran
:
*
Tarikh Pembayaran
:
*
Masa Pembayaran
:
*
Bukti Transaksi Pembayaran
:
*

Kursus Pengajian
Peringkat Pengajian
Universiti Pengajian

**Gantikan maklumat disebelah dengan maklumat anda sendiri.

:
*
 
  
 

Hubungi Kami
Safwan 012 635 3420 | Syazwani 017 967 3420


Copyright Reserved MPWS 2013 | Best viewed at 1024 x 768 screen resolution.